2012. szeptember 27., csütörtök

Csodaidő

Üdv!
A mai menü Péterfy Bori új videóklippje.

Bár júliusban került fel az internetre, mégis őszies a szöveg alapján a dal témája. De akár lehet ez egy augusztus végi - szeptember elejei jó hangulat leírása. Amúgy érdekes koprodukció Senával, aki a dalban angolul énekel. Kissé úgy tűnhet, mintha egy másik dalba csöppentünk volna, amikor az ő része jön. Két utalás van arra, ahogy egymásnak "adják át a mikrofont": az egyik, amikor kezdődik Sena része, Bori utolsó mondata: "Mutassa meg az eső / Kicsit a Senát". Innen jön a valamivel pörgősebb angol rész, majd ennek végeztével vissza "Bori, Bori, Bori!". Zenei szempontból könnyed, nyárias, slágergyanús, pozitív hangvételű dal. Nem biztos, hogy kellett oda az angol résszel való tagolás, de mindenképp érdekessé, mássá tette a dalt.

.
A videóklippnek viszon köze sincs a dalhoz :)

Ha viszont megnézünk egy korábbi változatot ugyanebből a dalból, akkor máris észrevehetjük, hogy ami a Sena részét illeti, az korábban az "esőtánc" volt. Így ezáltal az új verzió nem maradt üresen (csak hangszeresen), hanem beteljesült egy jó vokállal. És így már a fennebb említett tagolódás is magyarázatot nyer. Az is érezhető ezen a korábbi verzión, hogy sokkal lassúbb, nincs akkora "pocsolyában-ugrálási" kedv benne, hanem inkább egy álmodozós hangulat van jelen (egyértelműen az előbb említett részt leszámítva).

.
A koncertfelvételen jópofa Bori hozzáállása (2:07-nél) :)

Mivel idén láthatóan kitart a vénasszonyok nyara, ez a dal mindenképp ajánlott azoknak, akik jó hangulatban akarnak elindulni otthonról a napsütést élvezve.

Nincsenek megjegyzések: