2012. október 1., hétfő

Gypsy and The Cat

Jó reggelt mindenkinek!

Ismét egy újabb hétnek nézünk elébe tele lehetőségekkel. Jó úgy kezdeni a hetet, hogy meghallgatunk egy dalt, ami erőt és pozitív energiát ad nekünk az elkövetkező hét napra: ha szomorúak vagyunk, vagy elkeseredünk, akkor csak betesszük, és azonnal jobb kedvre derülünk.

Az e heti dal Gypsy and The Cat nevű előadótól a Sorry című szerzemény:

.

Az előadóról azt kell tudni, hogy annak ellenére, hogy ausztráliai fiatalok, az első élő fellépésük ezzel a névvel (Gypsy and The Cat) az Egyesült Királyságban volt 2010-ben. Azóta számos fellépésük volt világszerte, de főleg az angolajkú területeket látogatják. Eddig egy albumuk van kiadva Gigamesh néven, de idén tervezik a második albumuk kiadását. Áttörést és nemzetközi sikereket szerintem a fenti dallal fognak majd elérni.
Stílusukat úgy határozzák meg mint indie/dream pop.


Az indie megnevezést ugyebár már ismerjük: a briteknél indie-ként, míg az amerikaiknál aternatívként nevezik, viszont önmagában inkább alműfaja az alternative rocknak. A mostani dal az indie pop-ot példázza, de ezek mellett létezik még az indie rock, dance, electronic, folk, hip-hop műfaj is.

A dream pop stílusra jellemző az álomszerű, álmodozó hangzás, aminek az egyik jellemzője a billentyűk melódikus dallamvonala. Továbbá jellemző rá suttogó és szinte már csak "kilégző" vokál. Ez a stílus fellelhető többekközt a következő ismertebb előadóknál: BjörkLykke LiMy Bloody ValentineThe Verve.

Csak pozitívan!

Nincsenek megjegyzések: